top of page
Image by Paul Berthelon Bravo

Uniaallon tarina

Uniaallon juuret ovat omakohtaisissa elämänkokemuksissa. Esikoisellamme oli allergioita ja refluksia, jonka vuoksi unet olivat haastavia ja vauvavuosi meni koko perheellämme vähäunisesti. Imetyskään ei sujunut ja päättyi varhain imetyspettymykseen. Emme oikein osanneet hakea apua vaan sinnittelimme ongelmiemme kanssa. Sairastin synnytyksen jälkeisen masennuksen ja harmitti, etten osannut nauttia vauvavuodesta, vaikka lapseni oli mitä ihanin ja rakkain.  

 

Kun kuopuksemme syntyi useita vuosia myöhemmin, imetys oli jälleen alkuun haastavaa ja hulinavaiheen myötä ongelmia tuli myös unien kanssa. Olin itse melko väsynyt ja tilanne harmitti.  Päätin kuitenkin, että nyt haemme tilanteeseen apua emmekä jää yksin. Imetys- ja uniohjauksen myötä vauva-arki alkoi sujua aivan eri tavalla ja voin itsekin hyvin.  

 

Aloin toden teolla kiinnostua uniasioista ja kahmin tietoa aiheesta. Tuolloin tuli vahva tunne siitä, että haluan itse olla joku päivä se, joka pystyy auttamaan muita perheitä. Minulla oli pohjana sairaanhoitajatutkinto ja työkokemusta lasten sairaanhoidosta. Tuon tietotaidon päälle opiskelin itseni WHO imetysohjaajaksi ja pediatriseksi uniohjaajaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opintojen ja harjoitusohjausten myötä syntyi yritys Uniaalto. ​​​​​ 

- Riikka, Uniaallon perustaja

bottom of page